proteine-fluff-reset-bewerkt

Proteïne fluff

Porties: 1 
Bereidingstijd: 15 min.

Proteïne fluff is ontzettend lekker en door te variëren met de proteïne poeder smaak, soort fruit en garnering kan je tientallen verschillende combinaties maken. Denk aan aardbeien, bananen of in dit geval frambozen.

Snel, eiwitrijk en waarschijnlijk 1 van de meest vullende maaltijden die je kan maken die ook nog is heel weinig calorieën bevat.

Heb je geen caseïne poeder in huis? Dan kan je ook whey gebruiken. Om er voor te zorgen dat het geen slush puppy wordt, moet je wat xanthan gum aan de fluff toevoegen.

Let op: je krijgt alleen goede fluff als de vruchten bevroren zijn.

Ingrediënten
  • (Caseïne) proteïne-poeder 30 gram
  • Bevroren frambozen 250 gram
  • Melk 100 ml
  • Xanthaangom 3 gram (optioneel)
  • Zoetstof naar smaak
Bereidingswijze
  1. Doe de frambozen in een keukenmachine en maal deze fijn;
  2. Voeg de proteïnepoeder (en de Xanthaangom) toe;
  3. Zet de keukenmachine weer aan en voeg dan rustig kleine hoeveelheden melk toe;
  4. Mix net zolang totdat alles goed gemengd is en de Fluff de juiste textuur heeft.
VOEDINGSWAARDE PER PORTIE​

Calorieën: 232
Eiwit: 31 gram
Koolhydraten: 20 gram
Vetten: 3 gram
Vezels: 6 gram

“Xanthaan gom is o.a. te koop bij MyProtein en kan je naast deze fluff gebruiken in veel meer recepten.”
Olaf
Olaf

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email