Recept pesto alla genovese
Recepten 2 minuten leestijd

Pesto alla Genovese

 

Porties: 6 
Bereidingstijd: 30 min.

Wie houdt er nou niet van een goed bord vol met heerlijke pasta? Spaghetti met gehaktballen in tomatensaus is heerlijk, maar pasta kip Pesto alla Genovese is mijn favoriet.

Zelf pesto maken is ontzettend makkelijk, vele malen lekkerder en daarbij kan je een beetje spelen met de ingrediënten om het aan te passen naar je eigen smaak.

Ik hou van een goede knoflook smaak in mijn Pesto, vandaar de twee knoflook tenen, maar één knoflook teentje is in principe voldoende om de pesto goed op smaak te krijgen.

Ingrediënten

  • Olijfolie Extre Vierge 50 ml
  • Parmezaanse kaas 35 gram
  • Pecorino 15 gram
  • Pijnboompitten 10 gram
  • Basilicum 25 blaadjes
  • Knoflook 2 tenen
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitten in een pan (beweeg de pan regelmatig om de pijnboompitten niet te laten verbranden);
  2. Ik maak de pesto klaar in een mixer, puur omdat een stuk makkelijker en sneller is dan een vijzel.
  3. Doe de basilicumblaadjes, wat zout en de knoflook in de mixer;
  4. Wanneer dat gemengd is voeg je de afgekoelde pijnboompitten en de kaas toe;
  5. Voeg dan net zoveel olijfolie toe tot dat het de juiste substantie heeft (verschilt i.v.m. kaas);
  6. Wanneer alles goed gemixt is breng je alles op smaak met wat peper en zout.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 119
Eiwit: 3 gram
Koolhydraten: 0,5 gram
Vetten: 11,5 gram
Vezels: 0 gram

“Pesto alla Genovese zoals het Pesto consortium voorschrijft.”
Olaf

Eigenaar | Personal Coach

Hij zorgt ervoor dat het hele team vanuit dezelfde visie werkt. Dankzij zijn ervaring als ondernemer en zijn gestructureerde aanpak richt hij zich voornamelijk op het coachen van zakelijke professionals. Het doel is om hen niet alleen fitter te maken, maar ook om buiten de gym betere prestaties te leveren en efficiënter om te gaan met de druk van hun veeleisende dagen