Overnight oats appeltaart

Overnight oats appeltaart

Porties: 4 
Bereidingstijd: 15 min.

Havermout voor ontbijt ken je vast en zeker, maar ben je ook bekend met overnight oats? Overnight oats is havermout (oats) die je gedurende de nacht (overnight) laat weken in vocht, waardoor de havermout zacht wordt.

Het grote voordeel van dit ontbijt is dat het ’s ochtends al voor je klaar staat. Doordat je in de avond de ingrediënten met elkaar mengt, hoef je het de volgende dag alleen nog maar uit de koelkast te halen en de garnering toe te voegen. Ideaal voor de drukke ochtenden, want je kan het ook in een beker doen om mee te nemen voor onderweg.

Wist je dat Griekse yoghurt goed is voor je gezondheid? Er zijn bepaalde merken, waaronder Fage, waar nog levende bacteriën in de yoghurt aanwezig zijn. De goede bacteriën ondersteunen je darmflora.

Ingrediënten
  • Griekse yoghurt 250 gram
  • Havermout 25 gram
  • Appel 1 stuk
  • Rozijnen 10 gram
  • Noten 10 gram
  • Kaneel 1 tl
  • Speculaaskruiden 0,5 tl
  • Vanille extract of flav drops naar smaak
Bereidingswijze
  1. Mix alle ingrediënten, behalve de noten, in een kom of een Tupperware beker;
  2. Dek de kom af en zet de havermout in de koelkast;
  3. Haal ’s morgens de overnight oats uit de koelkast en strooi de garnering er overheen.
VOEDINGSWAARDE PER PORTIE​

Calorieën: 421
Eiwit: 31,5 gram
Koolhydraten: 54,5 gram
Vetten: 8 gram
Vezels: 7 gram

“Extra garnering tip: een siroop met weinig calorieën, bijvoorbeeld de maple syrup van MyProtein.”
Olaf
Olaf

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email