Havermout appel kruimel

Havermout appelkruimel

Porties: 3 
Bereidingstijd: 45 min.

Appelkruimel, wie is daar nou niet gek op?!

Deze appelkruimel van havermout is heerlijk om te eten als ontbijt of als beloning na een flinke workout. Eet het samen met magere kwark of Griekse yoghurt voor extra proteïne.

Het gerecht is perfect voor op een rustige zondagochtend of -middag, maar minder slim wanneer je haast in de ochtend hebt.

Ingrediënten
  • Ei 1 stuk
  • Appels 2 stuks
  • Havermout 75 gram
  • Havermoutmeel 75 gram
  • Rozijnen 50 gram
  • Honing 30 ml
  • Hazel- en walnoten 50 gram
  • Kaneel 2 tl
  • Vanille aroma/extract 1 tl
  • Zout 0,5 tl
  • Zoetstof naar smaak
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden;
  2. Snijd de appels in kleine blokjes;
  3. Meng de appelblokjes in een kleine ovenschaal met 50 gram rozijnen, 1 tl kaneel en een beetje zoetstof;
  4. Maal 75 gram havermout tot havermoutmeel in een keukenmachine;
  5. Voeg het ei, 75 gram havermout, 50 gram noten, 30 ml honing 1 tl vanille, 1 tl theelepel kaneel, zoetstof en een beetje zout toe;
  6. Meng met een lepel de ingrediënten goed door elkaar tot een crumble;
  7. Verkluimel en verdeel de crumble over de ovenschaal;
  8. Zet het voor 25 – 30 minuten in de oven.
VOEDINGSWAARDE PER PORTIE​

Calorieën: 451
Eiwit: 12 gram
Koolhydraten: 65 gram
Vetten: 15 gram
Vezels: 8 gram

“Serveer met magere kwark of Griekse yoghurt.”

Olaf
Olaf

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email