Gezonde aardappelsalade

Gezonde frisse aardappelsalade

Porties: 4 
Bereidingstijd: 3 uur

Het is een wijdverspreid misverstand dat aardappelen dikmakers zijn. Aardappelen leveren veel voedingsstoffen op en bevatten, in verhouding tot hun volume en gewicht, juist weinig calorieën.

De aardappel zelf is niet calorierijk, maar de bereidingswijze is hierbij belangrijk:

  • 200 gram gekookte aardappelen bevatten ongeveer 150 calorieën;
  • 200 gram gebakken friet bevat bijna 4 keer zoveel energie, namelijk rond de 600 calorieën.


Aardappelen zijn een belangrijke bron van complexe koolhydraten en vezels Daarnaast bevatten aardappelen vitamines en mineralen. Aardappels behoren in een gezond en evenwichtig voedingspatroon.

Ingrediënten
  • Krieltjes 1000 gram
  • Magere kwark 250 gram
  • Rode ui 1 stuk
  • Knoflook 2 tenen
  • Augurk 100 gram
  • Mosterd 1 el
  • Citroensap
  • Bieslook
  • Zout en peper
Bereidingswijze
  1. Kook de krieltjes tot ze gaar zijn;
  2. Snijd ondertussen de knoflook, ui en augurk in klein stukjes;
  3. Maak de dressing van kwark, citroensap, knoflook, zout, peper en bieslook;
  4. Wanneer de aardappels gaar zijn laat je ze even afkoelen;
  5. Snijd de krieltjes doormidden;
  6. Meng de dressing, de uien en de augurk met de lauwwarme aardappels;
  7. Zet de kom nog even in de koelkast om de dressing in de aardappelen te laten trekken.
VOEDINGSWAARDE PER PORTIE​

Calorieën: 233
Eiwit: 11,5 gram
Koolhydraten: 45,5 gram
Vetten: 0,5 gram
Vezels: 7 gram

“Deze aardappelsalade staat redelijk snel op tafel en is ontzettend vullend. Ideaal voor tijdens een vetverlies-traject en heerlijk tijdens een zomerse BBQ.”
Olaf
Olaf

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email