Witte chocolade cheesecake
Inhoudsopgave
Porties: 8
Bereidingstijd: 4 uur
Cheesecake met witte chocolade en frambozen! Hoog in calorieën? Deze variant niet en met dit recept maak je ook een variant boordevol proteïne.
Heerlijk om de dag mee te starten samen met een kopje (decaf) koffie of als post workout maaltijd.
Variatietip! Vervang de frambozen voor blauwe bessen, aardbeien of cranberries. De chocola kan je weglaten als je een extra skinny variant wilt.
Ingrediënten
- Skyr 900 gram
- Philadeplhia light 200 gram
- Eieren 4 stuks
- Proteïne poeder vanille 75 gram
- Frambozen (diepvries) 250 gram
- Witte chocoladereep 100 gram
- Zoetstof 2 el
- Xanthaangom (optioneel) 8 gram
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden;
- Bekleed de bakvorm met bakpapier;
- Rasp de witte chocolade;
- Meng (met een staafmixer) in een kom de volgende ingredienten: 900 gram Skyr, 200 gram Philadeplhia, 50 gram witte chocolade, 4 eieren, 1 el. zoetstof, 75 gram proteine poeder en 3 gram Xanthaangom;
- Wanneer alles goed gemengd is, doe je het mengesel in de bakvorm, dek je het af met aluminiumfolie en stop je het in de oven voor ongeveer 50 min. (verschilt per oven);
- Terwijl de cheesecake in de oven staat maak je de frambozen topping. Verwarm in een pannetje de frambozen en 1 el zoetstof, voeg op het laatst nog 5 gram Xanthaangom toe;
- Wanneer de baktijd voorbij is laat je de cheesecake nog een flinke tijd met de ovendeur open in de oven staan zodat de cheesecake niet scheurt;
- Als de cheesecake is afgekoeld smeer je de frambozen topping over de cheesecake en zet je de cheesecake voor minimaal een paar uur in de koelkast. De cheesecake smaakt nog beter na een volledige nacht in de koelkast te hebben gestaan;
- De finishing touch: rasp de resterende witte chocola over de cheesecake heen. Dig in!
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 236
Eiwit: 26 gram
Koolhydraten: 8,5 gram
Vetten: 12,5 gram
Vezels: 1,5 gram
“Door het toevoegen van Xanthaangom krijgt de cheesecake een hogere viscositeit (stevigheid).”