Pompoen chili
Inhoudsopgave
Porties: 5
Bereidingstijd: 5 – 8 uur
Chili is niet alleen heel makkelijk om te maken, maar ook erg voedzaam. Dit gerecht zit bomvol micronutriënten en vezels door de bonen en de groenten. Deze variant heeft een verrassende twist, namelijk met pompoen.
Een slowcooker is voor dit gerecht handig, maar dit recept is ook prima klaar te maken in een grote pan. Totale bereidingstijd is dan ongeveer 60 minuten.
Ben je vegetarisch? Geen probleem! Maak er een chili sin carne van door het gehakt weg te laten. Eet het met een portie rijst en wat frisse yoghurt om toch voldoende eiwit binnen te krijgen.
Wil je het gerecht caloriearmer maken? Vervang de rundergehakt voor (extra) mager rundergehakt of kipgehakt.
Ingrediënten
- Rundergehakt 500 gram
- Pompoen blokjes 900 gram
- Tomatenblokjes 400 gram
- Rode kidneybonen 400 gram
- Zwarte bonen 265 gram
- Paprika 1 stuk
- Uien 2 stuks
- Knoflook 4 tenen
- Kaneel 1 el
- Komijn 1 el
- Gerookte paprikapoeder 1 el
- Paprikapoeder 1 el
- Chili 1 a 3 tl
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de paprika in kleine stukjes;
- Fruit de ui, knoflook en peper in een koekenpan;
- Voeg het gehakt in de koekenpan toe en bak het rul;
- Doe het gehakt samen met de paprika, bonen, tomatenblokjes in de slowcooker of in de pan;
- Voeg alle kruiden toe en roer goed door;
- Plaats de blokjes pompoen bovenop (niet nog een keer doorroeren) en doe de deksel erop;
- Stel de slowcooker in op 6-8 uur (low) of 4-6 uur op (high) of laat het voor ongeveer 30 minuten rustig pruttelen op een laag vuurtje.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 496
Eiwit: 28,5 gram
Koolhydraten: 39 gram
Vetten: 20,5 gram
Vezels: 13,5 gram
“Variatie tip: vervang de pompoen voor zoete aardappel.”