Recept pulled pork uit de slowcooker
Recepten 2 minuten leestijd

Pulled pork uit de slowcooker

 

Porties: 4 
Bereidingstijd: 5 – 8 uur

Een heerlijk gerecht met maar 15 minuten voorbereidingstijd en waar je de rest van de dag niet naar om hoeft te kijken. Zeker wanneer je het in de slowcooker bereidt.

Mocht je echter nog geen slowcooker in je bezit hebben dan is dit een hele goede reden om er een aan te schaffen.

Ingrediënten

  • Schouderkarbonade of procureur vlees 900 gram
  • Ui 2 stuks
  • Knoflook 4 tenen
  • Olijfolie 15 ml
  • Worcestersaus 15ml
  • Appel cider (rode wijn of honing) azijn 60 ml
  • Donkerbruine basterdsuiker 2 el
  • Gerookte zoete paprikapoeder 2 el
  • Zout 2 el
  • Zwarte peper 1 el
  • Knoflookpoeder 2 tl
  • Uipoeder 2 tl
  • Gedroogde tijm 1 tl
  • Oregano 1 tl
  • Komijn 1 tl
  • Chili 0,5 tl

Bereidingswijze

  1. Snij de 2 uien in stukjes en leg ze op de bodem van de slowcooker;
  2. Maak de ‘dry rub’ door alle droge kruiden door elkaar te mengen;
  3. Vervolgens voeg je de ‘natte’ ingrediënten en de basterdsuiker aan de dry rub toe, even mengen tot dat je een dikke marinade hebt;
  4. Marineer het vlees goed en leg het dan boven op de uien. Het restant van de marinade giet je over het vlees heen;
  5. Stel de slowcooker in op low (min. 7 uur) of high (min. 4 uur);
  6. Wanneer de tijd voorbij is, verwijder je eventueel de botten en pluk je het vlees uit elkaar met twee vorken;
  7. Stop het vlees weer terug in de slowcooker en laat het nog voor minimaal 1 uur in de slowcooker pruttelen zodat alle sappen goed in het vlees trekken.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 509
Eiwit: 43,5 gram
Koolhydraten: 15,5 gram
Vetten: 30,5 gram
Vezels: 1 gram

“Pulled pork gaat goed samen met zelfgemaakte coleslaw en een beetje BBQ saus, geserveerd op een heerlijk broodje.”
Olaf

Eigenaar | Personal Coach

Hij zorgt ervoor dat het hele team vanuit dezelfde visie werkt. Dankzij zijn ervaring als ondernemer en zijn gestructureerde aanpak richt hij zich voornamelijk op het coachen van zakelijke professionals. Het doel is om hen niet alleen fitter te maken, maar ook om buiten de gym betere prestaties te leveren en efficiënter om te gaan met de druk van hun veeleisende dagen