nasi-goreng

NASI GORENG VAN BLOEMKOOLRIJST

Porties:
Bereidingstijd: 30 min.

Ik ben gek op nasi en het grote voordeel van dit gerecht is dat je het heel gemakkelijk kunt aanpassen aan de hand van je persoonlijke voorkeur, caloriebudget en macronutriënten. 

Of je nu vet wilt verliezen en een minder groot caloriebudget hebt of juist wilt aankomen: er zijn ontzettend veel variaties mogelijk.

De kipdijfilet kun je vervangen voor kippenborstfilet of -levertjes, nasi/bamivlees, spek- of hamreepjes of je maakt er een vegetarisch gerecht van. Voeg dan een paar eieren toe. Ook kun je nog variëren met de groenten, denk aan: prei, taugé of bosui.

Groter caloriebudget? Serveer met witte rijst en (zelfgemaakte) satésaus.

Ingrediënten
  • Kipdijfilet 200 gram
  • Bloemkoolrijst 400 gram
  • Paprika 1 stuks
  • Sperziebonen gebroken (diepvries) 200 gram
  • Tuinerwten (diepvries) 100 gram
  • Uien 1 stuk
  • Knoflook 2 tenen
  • Ketjap Manis 50 ml
  • Sambal Oelek 1-2 tl
  • Kurkuma 2 tl
  • Djintan (gemalen komijn) 2 tl
  • Ketoembar (gemalen koriander) 1 tl
  • Djahe (gemalen of verse gember) 1 tl
Bereidingswijze
  1. Snijd de ui, knoflook, kip en paprika in kleine stukjes;
  2. Fruit de ui en knoflook in een grote pan;
  3. Voeg de kipdijfilet en paprika toe;
  4. Als de kip goudbruin is voeg je de ketjap, sambal en alle kruiden toe;
  5. Laat dit een paar minuten sudderen;
  6. Voeg dan de sperziebonen en tuinerwten toe.
  7. Wanneer de groenten gaar zijn doe je de bloemkoolrijst in de pan;
  8. Roer een paar keer om en je kunt aan tafel.
VOEDINGSWAARDE PER PORTIE​

Calorieën: 321
Eiwit: 34 gram
Koolhydraten: 34 gram
Vetten: 3 gram
Vezels: 12 gram

“Je kunt in de plaats van losse kruiden, ook een boemboe voor nasi goreng gebruiken.”

Olaf
Olaf

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email