

Porties: 2
Bereidingstijd: 30 min.
Ik ben gek op nasi en het grote voordeel van dit gerecht is dat je het heel gemakkelijk kunt aanpassen aan de hand van je persoonlijke voorkeur, caloriebudget en macronutriënten.
Of je nu vet wilt verliezen en een minder groot caloriebudget hebt of juist wilt aankomen: er zijn ontzettend veel variaties mogelijk.
De kipdijfilet kun je vervangen voor kippenborstfilet of -levertjes, nasi/bamivlees, spek- of hamreepjes of je maakt er een vegetarisch gerecht van. Voeg dan een paar eieren toe. Ook kun je nog variëren met de groenten, denk aan: prei, taugé of bosui.
Groter caloriebudget? Serveer met witte rijst en (zelfgemaakte) satésaus.
Calorieën: 321
Eiwit: 34 gram
Koolhydraten: 34 gram
Vetten: 3 gram
Vezels: 12 gram
“Je kunt in de plaats van losse kruiden, ook een boemboe voor nasi goreng gebruiken.”
Deel dit recept