mexicaanse-pittige-kip-quesadillas-reset-bewerkt-1

Mexicaanse pittige kip quesadillas

Porties: 1  
Bereidingstijd: 30 min.

Deze heerlijke quesadillas zijn super snel klaar te maken, zeker als je nog wat left-over kip gebruikt.

Door de kip te vervangen voor kidneybonen heb je een complete, maar vegetarische maaltijd.

Ingrediënten
  • Kipfilet 75 gram
  • Cheddar 20 gram
  • Wraps (bv. de groenten wraps van No Fairy Tales) 2 stuks
  • Paprika 0,5 stuk
  • Mais 50 gram
  • Chili 0,5 tl
  • Knoflookpoeder 1 tl
  • Paprikapoeder 0,5 tl
  • Zout en peper
Bereidingswijze
  1. Zet een pan op het vuur (je kan de quesadillas ook in een oven of grill bereiden).
  2. Snij de paprika, cheddar en kipfilet in kleine stukjes.
  3. Breng de kip op smaak met de kruiden en bak de kip even kort aan in de pan.
  4. Beleg dan de helft van 1 wrap met de helft van de ingrediënten.
  5. Doe de wrap in de pan en bak de wrap 5 minuten per kant.
  6. Herhaal met de andere wrap.
VOEDINGSWAARDE PER PORTIE​

Calorieën: 380
Eiwit: 30 gram
Koolhydraten: 40,5 gram
Vetten: 9,5 gram
Vezels: 3 gram

“Gerecht gaat goed samen met verse guacamole.”
Olaf
Olaf

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email