Recept Italiaanse gehaktballetjes

Italiaanse gehaktballetjes

Porties: 3 
Bereidingstijd: 1,5 uur

Goede home-made tomatensaus is vrij eenvoudig te maken als je de basis begrijpt: olijfolie, knoflook, ui, tomaten en de juiste kruiden.

Combineer dit met gehaktballetjes en (slimme) pasta of courgetti en je hebt een fantastische maaltijd te pakken.

Meer dan 3 porties nodig? Verdubbel de ingrediënten en je hebt een maaltijd voor minimaal 6 man. Eventuele overige porties kan je invriezen of de volgende dag opeten.

Ingrediënten
  • Mager rundergehakt 300 gram
  • Ei 1 stuk
  • Paneermeel 25 gram
  • Parmezaanse kaas 25 gram
  • Ui 1 stuk
  • Knoflook 2 tenen
  • Mosterd 10 gram
  • Oregano 1 tl
  • Paprikapoeder 1 tl
  • Basilicum 10 blaadjes
  • Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
  1. Verwarm een grote pan op het vuur met een beetje olijfolie;
  2. Snipper de uien, pers de knoflook en snij de courgette en basiclicumblaadjes in kleine stukjes;
  3. Fruit vervolgens 1 ui met 2 tenen knoflook op laag vuur;
  4. Voeg dan de tomatenblokjes, courgette en oregano toe;
  5. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur wat lager;
  6. Nu is het tijd om de gehaktballetjes te maken;
  7. Meng in een kom alle ingrediënten voor de gehaktballetjes;
  8. Draai mooie gehaktballetjes van het gehaktmengsel en doe ze in de de pan met tomatensaus;
  9. Laat het geheel nog een uurtje zacht pruttelen met de deksel op de pan.
VOEDINGSWAARDE PER PORTIE​

Calorieën: 351
Eiwit: 31 gram
Koolhydraten: 28,5 gram
Vetten: 14,5 gram
Vezels: 4 gram

“Garneer eventueel met wat Parmezaanse kaas, basicilum en geroosterde pijnboompitten.”
Olaf
Olaf

Deel dit recept