Recept Italiaanse gehaktballetjes

Italiaanse gehaktballetjes

Porties: 3 
Bereidingstijd: 1,5 uur

Goede home-made tomatensaus is vrij eenvoudig te maken als je de basis begrijpt: olijfolie, knoflook, ui, tomaten en de juiste kruiden.

Combineer dit met gehaktballetjes en (slimme) pasta of courgetti en je hebt een fantastische maaltijd te pakken.

Meer dan 3 porties nodig? Verdubbel de ingrediënten en je hebt een maaltijd voor minimaal 6 man. Eventuele overige porties kan je invriezen of de volgende dag opeten.

Ingrediënten
  • Mager rundergehakt 300 gram
  • Ei 1 stuk
  • Paneermeel 25 gram
  • Parmezaanse kaas 25 gram
  • Ui 1 stuk
  • Knoflook 2 tenen
  • Mosterd 10 gram
  • Oregano 1 tl
  • Paprikapoeder 1 tl
  • Basilicum 10 blaadjes
  • Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
  1. Verwarm een grote pan op het vuur met een beetje olijfolie;
  2. Snipper de uien, pers de knoflook en snij de courgette en basiclicumblaadjes in kleine stukjes;
  3. Fruit vervolgens 1 ui met 2 tenen knoflook op laag vuur;
  4. Voeg dan de tomatenblokjes, courgette en oregano toe;
  5. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur wat lager;
  6. Nu is het tijd om de gehaktballetjes te maken;
  7. Meng in een kom alle ingrediënten voor de gehaktballetjes;
  8. Draai mooie gehaktballetjes van het gehaktmengsel en doe ze in de de pan met tomatensaus;
  9. Laat het geheel nog een uurtje zacht pruttelen met de deksel op de pan.
VOEDINGSWAARDE PER PORTIE​

Calorieën: 351
Eiwit: 31 gram
Koolhydraten: 28,5 gram
Vetten: 14,5 gram
Vezels: 4 gram

“Garneer eventueel met wat Parmezaanse kaas, basicilum en geroosterde pijnboompitten.”
Olaf
Olaf

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email