courgetti-pesto-tonijn-reset-bewerkt

Courgetti pesto met tonijn

Porties: 2 
Bereidingstijd: 30 min.

Bijna iedereen is gek op een groot bord pasta, maar traditionele pasta is al snel calorierijk. Door de pasta te vervangen voor courgette, scheelt een portie pasta je al snel 200-300 calorieën.

Dit is een simpele ’truc’ om je pasta-cravings te stillen en toch een voedzame, lekkere én caloriearme pasta te eten (al het is natuurlijk niet hetzelfde).

Ingrediënten
  • Blikje tonijn 150 gram
  • Courgette 1 stuk
  • Cherry (tros)tomaten 250 gram
  • Parmezaanse kaas 25 gram
  • Pijnboompitten 25 gram
  • Knoflook 2 tenen
  • Olijfolie 1 el
  • Citroensap 2 el
  • Basilicum blaadjes 10 stuks
  • Oregano 1 tl
  • Zout & peper naar smaak
Bereidingswijze
  1. Rooster de pijnboompitten even kort in een pan;
  2. Ondertussen maak je de courgetti slierten (gaat makkelijk met een spirelli of je koopt de courgetti kant en klaar);
  3. Halveer de tomaten;
  4. Om de pesto te maken doe je de volgende ingredienten in een mixer: parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, olijfolie, citroensap, basilicum, oregano, zout en peper;
  5. Vervolgens bak je alle ingrediënten even kort op hoog vuur aan. Het gerecht is ook lekker om koud te eten
VOEDINGSWAARDE PER PORTIE​

Calorieën: 345
Eiwit: 29,5 gram
Koolhydraten: 10 gram
Vetten: 21 gram
Vezels: 3,5 gram

“Variatie tip: vervang de tonijn voor zalm.”
Olaf
Olaf

Deel dit recept

Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email