VOEDINGSADVIES UTRECHT

Kortetermijnoplossingen, zoals crashdiëten, zullen in het begin vruchten afwerpen, maar bevorderen sterk het jojo-effect. Wij gaan voor veranderingen die passen bij jouw leven en die je goed kunt vasthouden.

WAT MOET JE NU NOG GELOVEN?

Het internet en je omgeving staan bol van adviezen, maar welke zijn waar en welke blijken hardnekkige fabels waarin ook jij al lange tijd gelooft? Word je echt te dik van koolhydraten en is suiker verslavend?

Tijdens de intake bekijken we jouw huidige voedingspatroon en samen verbeteren we dit stapsgewijs door kleine veranderingen door te voeren.

Of je nu wilt vet wilt verliezen, spiermassa aan wilt komen of een gezonder voedingspatroon wilt, wij helpen jou door middel van goed onderbouwd wetenschappelijk advies en laten dit passen bij jouw leven.

Zolang je geen intoleranties of allergieën hebt, adviseren wij nooit om koolhydraat- of vetarm en suiker- of glutenvrij te eten. We leggen je geen voedingsrestricties op, maar helpen je wel bij het maken van slimme(re) voedingskeuzes.

EEN VOEDINGSPLAN Dat past bij jouw leven

De onderstaande methodes zijn goede hulpmiddelen om de gewenste resultaten te behalen, maar per individu en situatie moet er gekeken worden welke methode het beste past.

MACRO Tracking

Je krijgt duidelijke richtlijnen voor het aantal in te nemen calorieën en macronutriënten, maar je bent niet gebonden aan een voedingsschema. Je houdt je voeding zelf bij met een app, bijvoorbeeld MyFitnessPal en eet binnen de gestelde targets.

Deze methode is geschikt voor sporters die al het belangrijk vinden veel vrijheid te hebben in hun voedselkeuzes.

VASTE MAALTIJDEN

Je geeft aan wat jouw productvoorkeuren zijn en je Personal Trainer probeert zoveel mogelijk van deze voedingsmiddelen op te nemen in jouw voedingsplan. Eventueel kan dit plan wekelijks worden aangepast. 

We hanteren een aantal verschillende ‘vaste’ maaltijden voor overdag en ‘s avonds vaak een ‘open maaltijd’ met richtlijnen. Handig voor wanneer je met de familie mee wilt eten. Deze methode is handig voor als je niet te veel wilt nadenken over wat je moet  eten.

AD LIBITUM

Dit is een methode waar we na verloop van tijd naartoe willen werken. Je eet totdat je verzadigd bent, zonder de voeding bij te houden via een app. Je krijgt een lijst met voedingsmiddelen waaruit je per maaltijd kunt kiezen. 

Ad libitum is geschikt voor wanneer je al aardig wat kennis hebt over verschillende voedingsmiddelen. Benieuwd of dit iets voor jou is? Hier kun je er meer over lezen.

Het plan dat het beste past bij jouw persoonlijke voorkeuren en leefsstijl. Dat jij goed kunt vasthouden voor de lange termijn en jou de resultaten geeft die jij wilt behalen.

Kortom, dit verschilt. 

Per individu kijken we welke methode er op dat moment het beste past.

WAT IS NU HET BESTE DIEET?

Lees meer over onze aanpak met betrekking tot

LEEFSTIJL

TRAINING

Kaput Fit Barbell

VOEDINGSADVIES NODIG?

Bij onze Personal Training is voedingsadvies altijd inbegrepen, maar voor een eenmalig voedingsconsult kun je ook bij ons terecht.