Pompoen chili

Pompoen Chili Porties: 5 Bereidingstijd: 5 – 8 uur Chili is niet alleen heel makkelijk om te maken, maar ook erg voedzaam. Dit gerecht zit bomvol micronutriënten en vezels door de bonen en de groenten.  Deze variant heeft een verrassende twist, namelijk met pompoen. Een slowcooker is voor dit gerecht handig, maar dit recept is ook prima klaar […]

Stoofvlees

Stoofvlees Porties: 8 Bereidingstijd: 6 – 10 uur Herfst- en winterweer vragen om stoofpotjes. De voorbereiding is zo gedaan en daarna kun je lekker achterover leunen, terwijl het vlees lekker doorsuddert. Dit gerecht leent zich perfect voor de slowcooker, maar kan ook in een grote braadpan worden bereid. Het heeft dan ongeveer vier tot vijf uur nodig. Zonder […]

Babi ketjap

Recept babi ketjap uit de slowcooker

Babi ketjap Porties: 5 Bereidingstijd: 5 – 8 uur. De Oosterse keuken is een van mijn favoriete keukens en dit recept stond al een tijd op mijn slowcooker-lijstje. Heerlijk zacht gegaard varkensvlees in een zoete- (licht) pikante saus, geserveerd met (bloemkool)rijst en een flink portie peultjes, sperziebonen of bimi. Mocht je (nog) niet in het bezit zijn van […]

Thaise kip curry

Thaise kip curry Porties: 5 Bereidingstijd: 5 -8 uur. Mijn favoriete Thaise curry! Dit gerecht heb je binnen een handomdraai voorbereid en zodra je ’s avonds de voordeur opent komen de heerlijke Aziatische geuren je neus binnen. Vervolgens is het nog een kwestie van wat rijst koken en je kan aan tafel. Dit gerecht is ideaal als meal-prep […]

Pulled pork

Pulled pork Porties: 4 Bereidingstijd: 5 – 8 uur Een heerlijk gerecht met maar 15 minuten voorbereidingstijd en waar je de rest van de dag niet naar om hoeft te kijken. Zeker wanneer je het in de slowcooker bereidt. Mocht je echter nog geen slowcooker in je bezit hebben dan is dit een hele goede reden om er […]

Marokkaanse kip

Recept Marokkaanse kip uit de slowcooker

Marokkaanse kip Porties: 4 Bereidingstijd: 5 – 8 uur Dit heerlijke Marokkaanse gerecht kan je heel gemakkelijk klaarmaken in de slowcooker, maar het gaat ook prima in een braadpan of tajine. Door de kippenpoten te vervangen voor kip(dij)filet kan je het gerecht een stuk caloriearmer maken. Voeg kikkererwten toe om het gerecht een andere bite te geven. Ingrediënten […]

Mexicaanse kip burrito bowl

Mexicaanse kip burrito bowl Porties: 5 Bereidingstijd: 5 – 8 uur Heerlijke malse Mexicaanse burritovulling om te serveren in een grote kom, maar ook perfect te gebruiken als vulling voor op een tortilla. Vegetarisch? Door de combinatie van bonen en rijst is het alsnog een perfecte eiwitrijke maaltijd. Je kunt dus gerust de kip weglaten. Ik ben enorm […]