In 2015 heb ik me door mede-kaputter Dimitri laten overhalen eens mee te gaan naar Kaput. Voor die tijd keek ik altijd een beetje meewarig naar die mensen die zich in het park liepen af te beulen, maar nu moest ik er zelf ook maar eens aan geloven: ik had al een poos niet meer gesport. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik moest verwachten van Kaput, het enige wat me was verteld vooraf was: sporten in het park, beetje conditie, beetje krachttraining, heel gezellige groep. Dat bleek allemaal te kloppen, maar stiekem is het ook wel iets meer dan dat!

Het mooie aan Kaput vind ik dat je er nooit aan went. Ik ben nu een paar jaar bezig maar ik ga eigenlijk altijd weg met het gevoel dat ik meer heb gedaan dan ik dacht dat ik aan zou kunnen. Soms zit de uitdaging in nieuwe oefeningen of hoe hard anderen ertegenaan gaan. Dat kan super motiverend zijn! Wat ik ook heel cool vind is dat het een gemengde groep is, met een hele goede sfeer. Ik ging vroeger weleens naar de sportschool met vriendinnen, maar dan ik liet me altijd vrij snel overhalen om te stoppen of even te kletsen. Dat was meer een theekransje eigenlijk. Snel opgeven of een beetje half meedoen is er bij Kaput echt niet bij.

De dagen waarop je als een speer gaat zijn fantastisch, die momenten waarop je snel een goed ritme te pakken hebt en je er keihard tegenaan gaat en je weet dat je lekker bezig bent kosten veel energie, maar leveren nog veel meer op. Dat werkt echt door in de rest van je dag. Natuurlijk zijn er soms ook dagen dat het minder goed gaat en dat mijn hele lijf me tegenwerkt, dat is echt frustrerend dan. Maar zelfs op dat soort dagen weten de trainers me altijd te bewegen om toch nèt iets meer te geven. Doordat het kleine groepen zijn, hebben ze echt in de gaten hoeveel je kan en of je de oefeningen correct uitvoert. Mijn favoriete oefening is touwtjespringen, en burpees zou ik het liefst echt nooit meer doen (maar dat vindt Koen niet goed).

Momenteel Kaput ik alleen op zaterdag, ik zou wel meer willen sporten maar door verplichtingen doordeweeks gaat dat niet. Eigenlijk zou ik het liefst ook de kickboks-kaput training op maandag erbij willen doen, dat vind ik ook een enorm leuke les. Kaput is ook in de winter buiten, dat vond ik in eerste instantie niet zo fijn, maar nu ben ik er juist blij mee. Sporten voor mij is vooral een mindset, je pusht jezelf om meer te doen, door te gaan en niet op te geven. Ook als het buiten snertweer is: geen excuses, doorbikkelen. Je krijgt het vanzelf wel warm bij Kaput!