Ik kende Olaf als bootcamp instructeur en nadat hij mij vertelde over deze nieuwe intensieve manier van trainen in kleinere groepen dan dat ik gewend was, ben ik er sinds les twee in januari 2014 bij.

Voor mij helpt Kaput mij om sterker en fitter te worden en mijn eigen (sport)grenzen te verkennen. Van jongs af aan ben ik altijd meer een meisje meisje geweest, maar dankzij Kaput ren ik door de modder en ben ik fit genoeg om obstacle runs te volbrengen en kan ik overweg met o.a. kettlebels en de TRX. Ik merk dat als ik regelmatig Kaput, dat ik dan veel meer energie heb door de weeks.

Naast dat ik mij door Kaput sterk en fit voel is het heel leuk om onderdeel van de ‘Kaput familie’ te zijn. De mede Kaputters stimuleren en motiveren elkaar om met z’n allen steeds fitter te worden en zij zijn de stok achter de deur om zelf in de donkere wintermaanden te blijven komen. Vergis je niet, Kaput is niet zomaar een bootcamp lesje. Doordat je met materialen traint merk ik veel meer vooruitgang in wat ik kan en is het enorm motiverend als je dan na een tijdje met een zwaardere kettlebel kan, of meer herhalingen binnen de tijd haalt.

Dit merkte ik in veel mindere mate bij de reguliere bootcamp les die ik hiervoor deed, dat was meer gericht op oefeningen met je eigen lichaamsgewicht. Je gaat letterlijk Kaput tijdens (sommige) lessen, en ja ik vervloek de trainers wel eens in gedachten gedurende de les. Maar toch kom ik elke week 2-3 keer weer opdagen en het is heerlijk! 🙂