“Ik heb er nu na bijna 4 jaar Kaput nog geen genoeg van. En sinds kort ben ik gepromoveerd tot Korporaal, even kijken hoe lang het duurt voor ik nieuwe strepen heb verdiend!”

JASPER

BOotcamp

Op 23 augustus 2014 beleefde ik mijn eerste Kaput-training. Kaputter Dimitri was in die tijd een ster in zieltjes winnen en ik liet mij overhalen. Al snel kocht ik een strippenkaart en eigenlijk ben ik sinds dien met af en toe een hiaat van maximaal een maandje of twee wel vrij continu op de trainingen gekomen.

Ik was in die tijd vooral bezig met op gewicht blijven en niet zozeer met sterker en fitter worden. Toen we van één naar meerdere keren per week gingen merkte ik ineens een groot verschil. Ik merk dat ik sterker en fitter word als ik regelmatig 3 of 4 keer per week ga, dat is dan ook mij streven geworden. Dat lukt natuurlijk niet altijd! En als het wel lukt merk ik het meteen in alles. Wanneer je fit wordt merk je het conditioneel met rennen, maar ook met trappen lopen, dingen tillen, en met een sterkere core heb ik een betere balans gekregen. Op vakanties merk ik het ook extra als ik een vulkaan beklim of een bergtocht maak, ik heb veel sterkere benen dan vroeger. Laatst liep ik vrij gemakkelijk de 10 km Urban Trail Run, absoluut dankzij Kaput.

Het voor een IT-er als ik ook essentieel dat ik doordeweeks meer doe dan alleen maar achter de computer zitten en ‘s avonds op de bank of in de kroeg. Kaput zorgt ervoor dat ik mentaal en fysiek energie heb gedurende mijn week. De trainingen zijn dan ook wat mij betreft goed over de week verdeeld.

Ik vind de maandagavond 19:00 een goed begin en ook een goed tijdstip. Het kickboksen was eerst niet mijn favoriet, maar ik vind het nu echt top. Woensdagavond en donderdagavond achter elkaar is ook lekker, want je hebt twee verschillende trainers en het wisselt vaak goed af qua focus op kracht of focus op conditie. Zaterdagochtend is essentieel om mijn weekend goed te beginnen, vooral na een goeie vrijdagavondborrel. De kater is dan vrij snel weg!

Andere mensen zijn vaak verbaasd als ik dat vertel. Over het algemeen merk je dat buitenstaanders niet altijd een goed beeld hebben van Kaput en het verschil met andere bootcamps. Ik zeg altijd dat voor mij Kaput een een stok achter de deur is om te trainen, het is een stuk lastiger om de discipline op te brengen om 3 x per week naar de sportschool te gaan. Dat komt mede door het sociale aspect van Kaput, mensen kennen elkaar en merken op als je niet bent geweest. Daarnaast gebeurt het ook dat Kaputters samen dingen buiten Kaput ondernemen op sportief gebied de Kaput Specials, en de Kaput-borrels zijn altijd leuk!

Ik heb er nu na bijna 4 jaar Kaput nog geen genoeg van. En sinds kort ben ik gepromoveerd tot Korporaal, even kijken hoe lang het duurt voor ik nieuwe strepen heb verdiend!

Kaput Fit Barbell

starten met bootcamp?

Plan vrijblijvend een gratis proef training in.