“Ik heb voor personal training gekozen omdat ik een stok achter de deur wilde. Iemand die me zou pushen net even wat verder te gaan tijdens de training, maar die ook een extra motivatie bron is om toch te gaan trainen als het druk is op het werk of als ik een keer geen zin had.”

FRank

Personal Training

Voordat ik met personal training begon lukte het me niet om een trainingspatroon vast te houden en viel ik na een aantal weken telkens terug in mijn oude ritme van hooguit twee trainingen per week. Ik liep al bijna elke week een obstacle run of survival run, maar ik merkte dat mijn conditie, snelheid en kracht niet toenamen en ik op een plateau zat.

Ik ben daarom met Personal Training begonnen, om door mijn plateau te breken en om een trainingspatroon neer te zetten wat ik vol kon houden. Ook had ik me ingeschreven voor de Iron Viking in mei, een obstacle run van 42km, en me daar optimaal op voor wilde bereiden. Ik had een stok achter de deur nodig en iemand die me zou pushen net even wat verder te gaan tijdens de training, maar die ook een extra motivatie bron is om toch te gaan trainen als het druk is op het werk of als ik een keer geen zin had.

Naar mate de trainingen vorderden merkte dat ik al sneller en sterker aan het worden was en, doordat Olaf me ook begeleidde bij een aanpassing van m’n voedingspatroon, viel ik wat kilo’s af. Mijn periode van de begeleiding is helaas onderbroken geweest door een knie breuk (niet door het sporten), waardoor ik de begeleiding tijdelijk moest stopzetten. Na deze tijdelijks stop heeft Olaf een specifiek trainingsprogramma samengesteld waarmee ik toch kon trainen zonder dat ik mijn knie overbelastte. Ook nu merkte ik al snel weer een toename in kracht en viel ik af.

De begeleiding tijdens mijn personal training was professioneel en vakkundig. Olaf zorgde ervoor dat ik elke training op een andere manier geprikkeld werd om net iets verder te gaan. Van tyre flips, Kettlebels, battle ropes, TRX tot een crossxvest en natuurlijke obstakels, alles kwam voorbij tijdens trainingen. Daarmee waren de trainingen ontzettend leuk en afwisselend. Na de tijdelijke stop zijn we in plaats van buiten in het park binnen in de sportschool gaan trainen en ook daarvoor heeft Olaf een uitdagend schema neergezet. Op het gebied van voeding heeft Olaf me begeleid om mijn voedingspatroon aan te passen door uitleg en tips over voeding te geven, metingen te verrichten en me zo zelf te laten ontdekken wat werkt voor mij en mijn doelstellingen.

Olaf is een relaxte trainer die bij mij elke training het onderste uit de kan wist te halen. Door zijn manier van coachen pushte hij me telkens weer om mijn grenzen te verleggen en nét dat beetje extra te geven.

ANDERE ERVARINGEN

Kaput Fit Barbell

Interesse in Personal Training?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek of een proef training