Ik wil afvallen!

Voor velen een voortdurende uitdaging. Gelukkig zijn er verschillende bewezen methoden en strategieën die kunnen helpen bij dit proces. Hier zijn enkele waardevolle tips voor afvallen, gewichtsverlies en vetverbranding.

Suzet van Rooij Hip Thrust

Kennis opbouwen voor gewichtsverlies

Crashdiëten leiden weliswaar snel tot gewichtsverlies, maar dit is vaak van korte duur. Het beruchte jojo-effect treedt in, waarbij je na het dieet vaak snel weer aankomt. Soms zelfs meer dan je eerst kwijt was.

Ons doel is het realiseren van een blijvende verandering. Daarvoor is bewustwording en kennis nodig.

Zie de calorieën die je lichaam dagelijks of wekelijks nodig heeft als een budget. Als je hier overheen gaat, kom je aan. Logischerwijs val je af als je onder je budget blijft.

Daarbij is het belangrijk om te weten welke producten calorierijk en caloriearm zijn. Ook is het nuttig om ongeveer te weten welke voedingsmiddelen eiwitten, koolhydraten en vetten bevatten, en in welke hoeveelheden.

Om hier achter te komen, kun je voor een periode van minimaal twee weken je voeding bijhouden met een voedingsapplicatie zoals MyFitnessPal. Je weegt dan alle voedingsmiddelen die calorieën bevatten af op een keukenweegschaal en voert deze in de app in. Zo doe je steeds meer inzicht en kennis op die je later goed kunt gebruiken.

Afvallen met een gebalanceerd dieet

Naast de nodige kennis moeten er ook stapsgewijs aanpassingen in je voedingspatroon worden gemaakt om daadwerkelijk vet te verliezen. Hier drie handige dieettips:

1. Bepaal je non-negotiable en negotiable

Welke voedingsmiddelen in de week geef je het meeste voldoening en wil je erin houden.

Non-negotiable: de cappuccino van Starbucks iedere de ochtend. In de plaats van een extra large met volle melk en suiker. Bestel je nu een small en de suiker vervang je voor zoetstof.

Welke voedingsmiddelen vind je oké om te vervangen of om een slimme voedingswissel te maken.

Negotiable: volle yoghurt als ontbijt vervang je nu voor magere kwark.

Door dit met meerdere voedingsmiddelen te doen die je dagelijks of wekelijks eet reduceer je al snel honderden calorieën per week, zonder dat je daar veel voor hoeft te laten.

2. Slimmere maaltijden

We zijn allemaal gewoontedieren en eten vaak dezelfde 5 tot 10 maaltijden in de week. Schrijf deze maaltijden uit. Aan de hand van de data en de kennis die je eerder hebt opgebouwd kun je per maaltijd nagaan waar je calorieën kunt besparen. Bijvoorbeeld:

  • Koolhydraten zoals brood, rijst, pasta en aardappels gedeeltelijk vervangen voor groenten.
  • In de plaats van te bakken in boter of olijfolie, kies vaker voor grillen, stomen of de AirFryer te gebruiken.
  • Vetrijke vlees of vis gedeeltelijk vervangen voor een magere variant.

3. Trick your mind

Door slimme tips en tricks toe te passen, kun je ervoor zorgen dat je minder calorieën consumeert tijdens een maaltijd.

Bestek en servies
Gebruik klein bestek en serveer je eten op een klein bord of in een kleine kom. Door deze simpele truc registreert je brein een maaltijd als groter dan wanneer je dat niet zou doen.

Mindful eten
Wanneer je brein is afgeleid, eet je meer dan wanneer je gefocust (mindful) je eten consumeert.

Variatie in smaak
Hoe meer verschillende smaken je in een maaltijd verwerkt, hoe meer je eet.

Volume & vezels
Eet meer! Niet per se meer calorieën, maar meer volume en vezels per maaltijd. Dit zorgt ervoor dat de drukreceptoren in je maag voldoende getriggerd worden en je brein een signaal van verzadiging krijgt.

Omdat jouw wensen en lichaam uniek zijn, bieden wij voedingsadvies op maat. Onze coaches bieden wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies aan dat rekening houdt met jouw behoeften, doelen en levensstijl.

Leefstijl aanpassingen voor blijvend gewichtsverlies

Naast het veranderen van je dieet, is het ook belangrijk om te kijken naar andere zaken die kunnen bijdragen bij het afvallen.

1. Krachttraining

Door minimaal twee keer per week aan krachttraining te doen, verhoog je je spiermassa, wat de stofwisseling versnelt en zorgt voor meer calorieverbranding, zelfs in rust.

2. Voldoende nachtrust

Door meer en kwalitatief betere nachtrust te hebben, herstel je niet alleen beter van je training, maar ben je ook minder gevoelig voor honger. Een goede richtlijn is om minimaal 7,5 uur kwalitatieve slaap per nacht te krijgen.

3. Gedragsverandering

Afvallen en het gewicht eraf houden gaat verder dan slechts het volgen van een dieet met een calorietekort. Het begrijpen van je huidige gewoontes helpt je bewustzijn te vergroten en gericht te werken aan het bereiken van je doelen.

Wij helpen je afvallen!

Het verliezen van gewicht, vetverbranding en een gezonder leven bereiken vereist een combinatie van inspanningen op meerdere fronten. Een gebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging en aanpassingen in levensstijl kunnen allemaal bijdragen aan het behalen van deze doelen. Door consistente en duurzame veranderingen door te voeren, kun je stap voor stap werken aan een gezonder, fitter lichaam.

Het is belangrijk om te onthouden dat ieder individu uniek is, en wat voor de één werkt, werkt niet noodzakelijkerwijs voor een ander. Daarom bieden wij altijd maatwerk oplossingen. Samen brengen wij je situatie in kaart en begeleiden je om jouw doelen te bereiken. Vraag ons gerust om advies!

Gratis vrijblijvend voedingsadvies

Ja, ik wil ook effectief afvallen

Vul hieronder je gegevens in. We nemen binnen 48u contact met je op om voor een vrijblijvende kennismaking.

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA. De Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Reviews

Trots op onze Kaputters

5.0 Uit 65+ reviews