Ring Push-Up
Tips & Advies 2 minuten leestijd

Zo pak je het trainen weer slim op

Heb je in het verleden veel getraind en wil je dit weer oppakken? Zet je ego de komende tijd even aan de kant. Het risico op een blessure zal groter zijn wanneer je meteen weer met je oude gewichten aan de slag gaat.

Houdt hier rekening mee

Start met gewichten die je makkelijk kunt liften en waarbij je bij elke set nog wat herhalingen in de tank laat. Bouw dit wekelijks en het volume (aantal sets per week) rustig op. Zie deze eerste periode terug in de sportschool als een kans om je techniek weer eigen te maken en aan te scherpen.

3 Tips om effectiever en sneller trainen

Wil je de borstspieren weer zo snel mogelijk naar het oude niveau tillen? Of kunnen de bilspieren wel een boost gebruiken Maak hier dan prioriteit van en zet een oefening voor deze spiergroep aan het begin van jouw training.

Deze twee spiergroepen, een oefening voor het onder- en bovenlichaam, kun je ook goed combineren. We noemen dit een paired-set. Een handige trainings-tool, zeker wanneer je wat minder tijd hebt.

  1. Focus in het begin op compound oefeningen. Dit zijn meestal de eerste paar ‘grote’ oefeningen in je schema.
  2. Maak gebruik van handige combinatie oefeningen (paired sets) die je op één vast station kunt doen. Bijvoorbeeld door een Romanian Deadlift & Dumbbell Shoulder Press of Bench Press en Unilateral Deficit Glute Bridge te combineren.
  3. Blijf gefocust en zet je telefoon op slaapstand of helemaal uit.

 

Kaput Fit coach Olaf van Wijk Olaf

Eigenaar | Personal Coach

Zorgt ervoor dat het hele team vanuit dezelfde wetenschappelijke basis en visie werkt. Met zijn gestructureerde aanpak coacht hij zijn cliënten naar de best mogelijke resultaten. Door zijn jarenlange ervaring als ondernemer richt hij zich voornamelijk op het helpen van zakelijke professionals om fitter te worden en daardoor hun prestaties te verbeteren in een veeleisende werkomgeving

Mail Olaf