Thaise rode curry met garnalen
Inhoudsopgave
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 min.
Met deze Thaise curry waan je je binnen no time in de Oosterse keuken. Het gerecht ruikt hemels, is krachtig van smaak door de rode paste en heeft een fijne bite door de garnalen en paprika.
Geef de curry een frisse toevoeging door deze op smaak te brengen met limoensap en koriander.
Variatietip: voeg sugarsnaps of paksoi toe in de plaats van spinazie.
Ingrediënten
- Garnalen (diepvries) 300 gram
- Tomatenblokjes 800 gram
- Paprika 2 stuks
- Spinazie 100 gram
- Rode Thaise curry paste 50 gram
- Kokosmelk 100 ml
- Knoflook 4 tenen
- Limoensap (vers) 10 ml
- Koriander (vers) naar smaak
- Sambal, zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Ontdooi de bevroren garnalen in een bakje water of zet de garnalen een dag van te voren in de koelkast;
- Snijd de knoflook en paprika in kleine stukjes;
- Zet een pan op middelhoog vuur;
- Gebruik een PAM spray of wat olijfolie om de pan mee in te vetten;
- Fruit hierin de knoflook;
- Voeg dan de paprika, tomatenblokjes, curry paste, limoensap en de kokosmelk toe;
- Wanneer dit een paar minuten heeft geprutteld voeg je de garnalen toe;
- Breng op smaak met zout en peper;
- Voeg dan de spinazie toe;
- Schep je curry in een grote kom en garneer eventueel met koriander.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 342
Eiwit: 32 gram
Koolhydraten: 26,5 gram
Vetten: 11,5 gram
Vezels: 8 gram
“Lekker met Jasmijn- of witte rijst en een frisse komkommersalade.”