Thaise kip curry uit de slowcooker
Inhoudsopgave
Porties: 5
Bereidingstijd: 5 -8 uur.
Mijn favoriete Thaise curry!
Dit gerecht heb je binnen een handomdraai voorbereid en zodra je ’s avonds de voordeur opent komen de heerlijke Aziatische geuren je neus binnen.
Vervolgens is het nog een kwestie van wat rijst koken en je kan aan tafel. Dit gerecht is ideaal als meal-prep recept. Vries de overige porties in om ze op een later tijdstip te eten!
Ingrediënten
- Kipdijfilet 1000 gram
- Ui 2 stuks
- Knoflook 6 tenen
- Wortel- of pompoenstukjes 450 gram
- Sugar snaps of gebroken sperziebonen 450 gram
- Gezeefde tomaten 125 ml
- Paprika 1 stuk
- Thaise curry paste (groen of rood) 75 gram
- Kokosmelk (17% vet) 200 ml
- Gember (vers) 1 tl
- Oestersaus 20 ml
- Tabasco 1 tl
- Citroensap 10 ml
Bereidingswijze
- Snij de 2 uien en knoflook in stukjes en leg ze op de bodem van de slowcooker;
- Leg daar de kipdijfilet, gesneden paprika en pompoenstukjes bovenop’
- Mix in een kommetje de gezeefde tomaten, curry paste, kokosmelk, gember, oestersaus, tabasco en het citroensap en voeg dit vervolgens aan de slowcooker toe;
- Stel de slowcooker in op low (min. 7 uur) of high (min. 4 uur);
- Wanneer de tijd voorbij is doe je de sperziebonen erbij en roer je alles goed door. Vervolgens laat je het nog ongeveer 1 uur pruttelen.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 425
Eiwit: 44,5 gram
Koolhydraten: 23,5 gram
Vetten: 15,5 gram
Vezels: 6,5 gram
“Serveer met (wilde) rijst, geraspte kokos en gehakte pinda’s.”