Risotto van bloemkoolrijst
Inhoudsopgave
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 min.
Heb je je voorgenomen om meer groenten te eten? Probeer dan deze vegetarische risotto gemaakt van bloemkoolrijst. Je kunt de bloemkool zelf raspen in je keukenmachine, maar het is ook kant en klaar te koop.
De risotto is koolhydraatarm, bevat weinig calorieën, is eiwitrijk en voor het gehele gerecht heb je maar één pan nodig.
Ingrediënten
- Parmezaanse kaas 100 gram
- Bloemkoolrijst 400 gram
- Tuinerwten 100 gram
- Kastanje champignons 125 gram
- Knoflook 2 tenen
- Ui 1 stuk
- Mosterd (pittig) 1 el ~ optioneel
- Kippenbouillon(blokje) 2 stuks
- Citroensap 10 ml
- Peterselie (vers) 1 el
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook 250 ml water en doe daar de kippenbouillonblokjes in;
- Snijd ondertussen de ui, knoflook en champignons in kleine stukjes;
- Gebruik een bakspray of verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur;
- Doe de ui in de pan en wacht tot deze glazig is;
- Voeg dan de champignons en de knoflook eraan toe;
- Vervolgens voeg je de bloemkoolrijst en de tuinerwten eraan toe;
- Schenk een gedeelte van de kippenbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook;
- Zet het vuur dan wat zachter en laat het even rustig sudderen;
- Wanneer de risotto droogt kookt voeg je wat extra kippenbouillon toe;
- Roer rustig tot het geheel zacht wordt en het grootste deel van het vocht is opgenomen;
- Haal de pan van het vuur en breng op smaak met citroensap, zout, peper en eventueel een lepel mosterd;
- Roer dan 2/3 van de kaas er doorheen;
- Serveer met de resterende kaas en peterselie.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 335
Eiwit: 24,5gram
Koolhydraten: 19 gram
Vetten: 15 gram
Vezels: 7,5 gram
“Wil je iets meer pit? Roer dan een eetlepel (pittige) mosterd door het gerecht.”