Pasta kip Pesto alla Genovese
Inhoudsopgave
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 min.
Het recept voor zelfgemaakt Pesto kan je hier vinden en daar gaan we nu een lekker gerecht mee maken.
Tegenwoordig bestaan er steeds meer ideeën/manieren om producten caloriearmer te maken, zo kan je traditionele pasta vervangen voor courgetti (courgette in pasta vorm) die je kant en klaar kan kopen of zelf kan maken met een spirelli.
Uiteraard smaakt dit niet hetzelfde als traditionele pasta, maar het is zeker niet verkeerd en al helemaal als je het gerecht goed op smaakt brengt met de juiste ingrediënten en specerijen.
Gelukkig zijn wij van alle (pasta) markten thuis en is dit een recept die je heel gemakkelijk kan aanpassen a.d.h.v. je macro’s en dus prima geschikt voor een lager of hoger calorie budget. Voor dit recept ben ik voor de caloriearme variant uitgegaan en is er gekozen voor de ‘slimme’ pasta.
Ingrediënten
- Kipfilet 200 gram
- Smart pasta Fettucini 275 gram
- Pesto alle Genovese 2 porties
- Cherry tomaten 125 gram
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Snij de kipfilet in kleine blokjes en halveer de tomaten;
- Bak dan de kipfilet goudbruin en strooi er nog wat zout en peper overheen;
- Voeg dan de Pesto, pasta en tomaten toe en roer dat voor een paar minuten nog door.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 257
Eiwit: 26,5 gram
Koolhydraten: 3,5 gram
Vetten: 13 gram
Vezels: 7 gram
“Garneer met wat Parmezaanse kaas en verse basilicum.”