Salted caramel cheesecake
Inhoudsopgave
Porties: 2
Bereidingstijd: 1,5 uur.
Een cheesecake bevat al snel zeer veel calorieën waarvan relatief weinig uit eiwit. Je geheel distantieren van het eten van een cheesecake is niet alleen zonde, maar ook niet nodig.
Deze cheesecake is zeer snel klaar, de smaak is erg goed, bevat voldoende eiwitten en vezels en door de fantastische macro’s kan je de halve cheesecake zonder schuldgevoel opeten.
Ingrediënten
- Magere kwark 200 gram
- Philadeplhia light 200 gram
- Salted cararmel proteïne poeder 50 gram
- All-Bran Plus 50 gram
- Cacao poeder 10 gram
- Koek & Speculaas kruiden 5 gram
- MySyrup (MyProtein) Butterscotch of Maple 50 gram
- Zoetstof 1 tl
- Zout (grof) 1 tl
- Xanthaangom (optioneel) 1-2 gram
Bereidingswijze
- Bekleed de mini bakvorm van ongeveer 16 cm met bakpapier;
- Doe de All-Bran Plus, cacao poeder, koek & speculaaskruiden en de MySyrup in een keukenmachine;
- Wanneer het gemalen is verdeel je het mengsel over de bodem van de springvorm en druk je het aan met de achterkant van een lepel;
- Daarna doe je de resterende ingrediënten in de keukenmachine, die mix je net zo lang tot dat het een glad mengsel is;
- Giet het roomkaasmengsel in de springvorm;
- Zet de cheesecake voor 1 uur in de vriezer en dig in.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 414
Eiwit: 39 gram
Koolhydraten: 26 gram
Vetten: 15 gram
Vezels: 11 gram
“Door het toevoegen van Xhantaangom krijgt de cheesecake meer stevigheid.”