Pittige Mexicaanse kip quesadillas
Inhoudsopgave
Porties: 1
Bereidingstijd: 30 min.
Deze heerlijke quesadillas zijn super snel klaar te maken, zeker als je nog wat left-over kip gebruikt. Door de kip te vervangen voor kidneybonen heb je een complete, maar vegetarische maaltijd.
Ingrediënten
- Kipfilet 75 gram
- Cheddar 20 gram
- Wraps (bv. de groenten wraps van No Fairy Tales) 2 stuks
- Paprika 0,5 stuk
- Mais 50 gram
- Chili 0,5 tl
- Knoflookpoeder 1 tl
- Paprikapoeder 0,5 tl
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Zet een pan op het vuur (je kan de quesadillas ook in een oven of grill bereiden).
- Snij de paprika, cheddar en kipfilet in kleine stukjes.
- Breng de kip op smaak met de kruiden en bak de kip even kort aan in de pan.
- Beleg dan de helft van 1 wrap met de helft van de ingrediënten.
- Doe de wrap in de pan en bak de wrap 5 minuten per kant.
- Herhaal met de andere wrap.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 380
Eiwit: 30 gram
Koolhydraten: 40,5 gram
Vetten: 9,5 gram
Vezels: 3 gram
“Gerecht gaat goed samen met verse guacamole.”