Koolhydraatarme sushi burrito
Inhoudsopgave
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 min.
In essentie is deze sushi burrito gewoon een hele dikke sushi rol met extra (bloemkool) rijst en veel vulling.
De reden dat ik de sushi rijst heb vervangen voor bloemkool rijst is omdat je hierdoor een stuk minder calorieën binnen krijgt, zonder dat het veel afdoet aan de smaak! Slim, wanneer je een wat kleiner caloriebudget hebt. Daarnaast krijg je nog een extra portie groente binnen ook.
Voor dit recept heb ik voor de koolhydraatarme variant gekozen. Hou er rekening mee dat de calorieën dus wel wat hoger uitvaller als je (sushi) rijst gebruikt.
Ingrediënten
- Gerookte zalm 300 gram
- Bloemkoolrijst 200 gram
- Komkommer 0,5 stuk
- Sojasaus 25 ml
- Siracha 5 ml
- Sesam olie 2,5 ml
- Rijst azijn 5 ml
- Furikaki 0,5 el
- Nori vel 4 stuks
Bereidingswijze
- Doe de bloemkoolrijst in een kommetje;
- Voeg de rijst azijn en furikaki toe en roer het nog even door;
- Snij vervolgens de komkommer en zalm in dunne reepjes;
- Meng de sojasaus, Sriracha en sesamolie in een kommetje;
- Leg dan de zalm in het kommetje met de marinade;
- Leg het nori vel met de gladde kant naar beneden (op een sushi rol matje);
- Verdeel 1/4 van de rijst over het nori vel, leg dan de komkommer en zalm erbij;
- Rol daarna de sushi burrito strak op met behulp van het rolmatje op;
- Maak de rand van het nori vel een beetje nat om de burrito dicht te kunnen maken;
- Laat de burrito even rusten en halveer de burrito met een nat en schoon mes.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 205
Eiwit: 19 gram
Koolhydraten: 6 gram
Vetten: 10,5 gram
Vezels: 3,5 gram
“Serveer met wat sojasaus en wasabi.”