Italiaanse gehaktballetjes
Inhoudsopgave
Porties: 3
Bereidingstijd: 1,5 uur
Goede home-made tomatensaus is vrij eenvoudig te maken als je de basis begrijpt: olijfolie, knoflook, ui, tomaten en de juiste kruiden.
Combineer dit met gehaktballetjes en (slimme) pasta of courgetti en je hebt een fantastische maaltijd te pakken.
Meer dan 3 porties nodig? Verdubbel de ingrediënten en je hebt een maaltijd voor minimaal 6 man. Eventuele overige porties kan je invriezen of de volgende dag opeten.
Ingrediënten
- Mager rundergehakt 300 gram
- Ei 1 stuk
- Paneermeel 25 gram
- Parmezaanse kaas 25 gram
- Ui 1 stuk
- Knoflook 2 tenen
- Mosterd 10 gram
- Oregano 1 tl
- Paprikapoeder 1 tl
- Basilicum 10 blaadjes
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm een grote pan op het vuur met een beetje olijfolie;
- Snipper de uien, pers de knoflook en snij de courgette en basiclicumblaadjes in kleine stukjes;
- Fruit vervolgens 1 ui met 2 tenen knoflook op laag vuur;
- Voeg dan de tomatenblokjes, courgette en oregano toe;
- Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur wat lager;
- Nu is het tijd om de gehaktballetjes te maken;
- Meng in een kom alle ingrediënten voor de gehaktballetjes;
- Draai mooie gehaktballetjes van het gehaktmengsel en doe ze in de de pan met tomatensaus;
- Laat het geheel nog een uurtje zacht pruttelen met de deksel op de pan.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 351
Eiwit: 31 gram
Koolhydraten: 28,5 gram
Vetten: 14,5 gram
Vezels: 4 gram
“Garneer eventueel met wat Parmezaanse kaas, basicilum en geroosterde pijnboompitten.”