Gevulde paprika’s
Inhoudsopgave
Porties: 4
Bereidingstijd: 1uur.
Deze gevulde paprika’s hebben een Italiaans tintje, maar door de ingrediënten iets aan te passen kan je volop variëren.
Het is een gerecht die vrij snel te maken is en zelfs de chef met twee linkerhanden kan dit (bijna) niet verpesten.
Ingrediënten
- Mager rundergehakt 300 gram
- Rijst 150 gram
- Paprika’s 4 stuks
- Ui 1 stuk
- Knoflook 4 tenen
- Gezeefde tomaten 500 ml
- Kaas b.v. mozzarella 25 gram
- Oregano 2 tl
- Basilicum 5 blaadjes
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden;
- Snij de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten;
- Doe de paprika’s in een ovenschaal;
- Snij de ui en de knoflook in kleine stukjes en verwarm ze in een koekenpan;
- Daarna bak je het gehakt tot het lichtbruin is;
- Voeg hier de gezeefde tomaten en alle kruiden aan toe;
- Tot slot voeg je daar de rijst aan toe en laat je alles voor 15 min. rustig koken;
- Vul de paprika’s met de gehaktvulling en strooi er nog wat extra kaas over;
- Zet de gevulde paprika’s in de oven voor nog circa 20 minuten.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 356
Eiwit: 24 gram
Koolhydraten: 48 gram
Vetten: 7 gram
Vezels: 4 gram
“Variatie tip: maak er Mexicaanse gevulde paprika’s van, door het te vullen met mais en bonen.”