Mexicaans omelet
Inhoudsopgave
Porties: 4
Bereidingstijd: 5 min.
Eieren zijn zeer rijk aan verschillende nutriënten, zoals: eiwit, (on)verzadigde vetten, vitaminen en mineralen. Met name het eigeel bevat vel verschillende voedingsstoffen. Als je het eigeel niet eet, gooi je veel nuttige nutriënten weg. Een paar voordelen op een rij:
- Bevatten de negen onmisbare aminozuren in een perfecte verhouding;
- Een bron van vitamine A, D, E en B12, zink, ijzer, luteïne, zeaxanthine en choline;
- Vrijwel een perfect vetzuurprofiel.
Kortom eieren zijn super(foods), zeker wanneer je eieren eet van de juiste kippen.
Bij een goed opgesteld uitgebalanceerd dieet zou je ieder geval wekelijks eieren eten, tenzij jouw dokter anders adviseert i.v.m. gezondheidsklachten.
Ingrediënten
- Eieren 2 stuks
- Cheddar 40 gram
- Magere kwark 50 gram
- Avocado 0,5 stuk
- Wortel 50 gram
- Ui 1 stuk
- Limoensap 1 el
- Chili 0,5 tl
- Koriander naar smaak
- Zout & Peper naar smaak
Bereidingswijze
- Pureer de avocado samen met de kwark en de limoensap.
- Snij de ui en wortels in kleine stukjes en meng het vervolgens met het avocado mengsel.
- Breng het vervolgens op smaak met wat zout en peper.
- Kluts de eieren in een kom net zolang tot het ei goed gemengd is en breng het vervolgens op smaak met wat zout en peper.
- Zet dan een pan op het fornuis, middelhoog huur.
- Wanneer de pan warm is, spray je pan in met een kookspray of gebruik een beetje olijfolie.
- Doe het eimengesel in de pan voor ongeveer 2 minuten.
- Schuif het op een bord en smeer het avocado mengsel over de omelet.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 467
Eiwit: 28,5 gram
Koolhydraten: 22 gram
Vetten: 31 gram
Vezels: 8 gram
“Variatietip: vervang de wortel voor champignons.”