Scrambled Eggs
Inhoudsopgave
Porties: 1
Bereidingstijd: 20 min.
Eieren zijn zeer rijk aan verschillende nutriënten, zoals: eiwit, (on)verzadigde vetten, vitaminen en mineralen. Met name het eigeel bevat vel verschillende voedingsstoffen. Als je het eigeel niet eet, gooi je veel nuttige nutriënten weg. Een paar voordelen op een rij:
- Bevatten de negen onmisbare aminozuren in een perfecte verhouding;
- Een bron van vitamine A, D, E en B12, zink, ijzer, luteïne, zeaxanthine en choline;
- Vrijwel een perfect vetzuurprofiel.
Kortom eieren zijn super(foods), zeker wanneer je eieren eet van de juiste kippen.
Bij een goed opgesteld uitgebalanceerd dieet zou je ieder geval wekelijks eieren eten, tenzij jouw dokter anders adviseert i.v.m. gezondheidsklachten.
Ingrediënten
- Eieren 4 stuks
- Roomboter 15 gram
- Bieslook (vers) 0,5 tl
- Zout & Peper naar smaak
Bereidingswijze
- Zet een pan op het vuur, laag tot middelhoog
- Doe de eieren en de koude roomboter in de pan.
- Naar mate de pan warm wordt begin je rustig de eieren te mengen met de roomboter.
- Wanneer de eieren nog net niet gaar zijn haal je de eieren van het vuur.
- Strooi er dan wat zout, peper en bieslook overheen.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 399
Eiwit: 31 gram
Koolhydraten: 1 gram
Vetten: 28 gram
Vezels: 0 gram
“Serveer op een brioche of zuurdesem broodje met cheddar kaas, bacon of kipfilet.”