Recept courgetti pesto met tonijn
Recepten 1 minuten leestijd

Courgetti pesto met tonijn

 

Porties: 2 
Bereidingstijd: 30 min.

Bijna iedereen is gek op een groot bord pasta, maar traditionele pasta is al snel calorierijk. Door de pasta te vervangen voor courgette, scheelt een portie pasta je al snel 200-300 calorieën.

Dit is een simpele ’truc’ om je pasta-cravings te stillen en toch een voedzame, lekkere én caloriearme pasta te eten (al het is natuurlijk niet hetzelfde).

Ingrediënten

  • Blikje tonijn 150 gram
  • Courgette 1 stuk
  • Cherry (tros)tomaten 250 gram
  • Parmezaanse kaas 25 gram
  • Pijnboompitten 25 gram
  • Knoflook 2 tenen
  • Olijfolie 1 el
  • Citroensap 2 el
  • Basilicum blaadjes 10 stuks
  • Oregano 1 tl
  • Zout & peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitten even kort in een pan;
  2. Ondertussen maak je de courgetti slierten (gaat makkelijk met een spirelli of je koopt de courgetti kant en klaar);
  3. Halveer de tomaten;
  4. Om de pesto te maken doe je de volgende ingredienten in een mixer: parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, olijfolie, citroensap, basilicum, oregano, zout en peper;
  5. Vervolgens bak je alle ingrediënten even kort op hoog vuur aan. Het gerecht is ook lekker om koud te eten

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 345
Eiwit: 29,5 gram
Koolhydraten: 10 gram
Vetten: 21 gram
Vezels: 3,5 gram

“Variatie tip: vervang de tonijn voor zalm.”
Kaput Fit coach Olaf van Wijk Olaf

Eigenaar | Personal Coach

Zorgt ervoor dat het hele team vanuit dezelfde wetenschappelijke basis en visie werkt. Met zijn gestructureerde aanpak coacht hij zijn cliënten naar de best mogelijke resultaten. Door zijn jarenlange ervaring als ondernemer richt hij zich voornamelijk op het helpen van zakelijke professionals om fitter te worden en daardoor hun prestaties te verbeteren in een veeleisende werkomgeving

Mail Olaf