Cinnamon chicken thighs
Inhoudsopgave
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Nu het buiten écht koud is, is er niets lekkerder dan het bereiden van een voedzaam, warm gerecht. De toevoeging van kaneel en zoetsof geeft de kip een heerlijke winterse zoete twist, en ook de kids zullen er van smullen.
In dit recept bakken we de kip in een koekenpan, maar je kunt deze ook klaarmaken in de oven of in de slowcooker.
Ingrediënten
- Kippenborst of -dijfilet 600 gram
- Wortel 500 gram
- Ui 2 stuks
- Knoflook 4 tenen
- Kaneel 3 tl
- Gerookte paprikapoeder 1 tl
- Cayenne peper 0,5 tl (optioneel)
- Tijm 1 tl (optioneel)
- Zoetstof naar smaak
- Zout & peper naar smaak
Bereidingswijze
- Meng de kaneel, paprikapoeder en cayenne peper door elkaar
- Marineer de kip met de kruiden
- Snij de paprika, ui en knoflook in kleine stukjes
- Fruit de ui en knoflook in een koekenpan
- Voeg de kip toe en bak deze goudbruin
- Doe vervolgens de wortel in de pan
- Breng op smaak met zoetstof, zout en peper
- Laat dit voor ongeveer een uur sudderen op laag vuur
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 427
Eiwit: 38 gram
Koolhydraten: 43,5 gram
Vetten: 17,5 gram
Vezels: 3,5 gram
“Gerecht gaat heerlijk samen met zelfgemaakte appelmoes en aardappels uit de oven.”