Chocolade lava mug cake
Inhoudsopgave
Porties: 1
Bereidingstijd: 20 min.
Wie kan er genoeg krijgen van chocolade? Wij in ieder geval niet!
Daarom hebben wij weer een heerlijk én verantwoord recept voor jullie, met deze fantastische combinatie: chocolade en havermout. Als verwen-ontbijt of nagerecht (om te delen).
Als je de bereidingswijze volgt, is het gerecht niet moeilijk te maken. Maar: elke oven is anders. Blijf er de laatste minuten dus even bij.
Voor dit recept heb ik een mini braadpan van tien centimeter gebruikt. Gebruik je een ander formaat, dan kan de bereidingstijd verschillen.
Ingrediënten
- Chocolade proteïne poeder 20 gram
- Amandelmelk 50 ml
- Banaan 1 stuk
- Havermout(meel) 40 gram
- Pure chocolade 20 gram
- Cacaopoeder 20 gram
- Bakpoeder 1 gram
- Zoetstof naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden;
- Vet een ovenbestendig schaaltje of pannetje in met boter of gebruik een bakspray;
- Maal de havermout tot havermoutmeel in een keukenmachine;
- Voeg de banaan, amandelmelk, cacao- en proteïnepoeder, zoetstof en bakpoeder toe;
- Mix dit tot een glad beslag;
- Voeg als laatste 10 gram pure chocolade toe en mix dit nog heel even mee;
- Giet de helft van het beslag in het schaaltje;
- Leg de andere 10 gram pure chocolade in het midden er bovenop;
- Bedek het met de rest van het beslag;
- Zet het voor ongeveer twaalf tot vijftien minuten in de oven;
- De lava mug cake is perfect wanneer het een beetje gerezen is en de bovenkant net hard is.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 526
Eiwit: 30 gram
Koolhydraten: 58 gram
Vetten: 17 gram
Vezels: 16 gram
“De ultieme combinatie: eet de chocolade lava mug cake met verse aardbeien en wat poedersuiker als garnering.”