Cheesy Italiaanse tomatensoep
Inhoudsopgave
Porties: 4
Bereidingstijd: 30min.
Ik ben een groot voorstander van soep, het is goedkoop, ideaal om groenten die bijna over de datum is op te maken en lekker voor een op zondagmiddag of een koude winterse avond. Daarbij is soep ook een ontzettende goede maag vuller, die in principe weinig calorieën hoeft te bevatten. Ideaal dus voor tijdens een vetverlies-traject.
Ik heb hier gekozen voor verse tomaten, maar heb je minder tijd gebruik dan tomaten uit blik en dan heb je de soep in tien minuten op tafel.
Ingrediënten
- Tomaten 10 stuks
- (Parmezaanse kaas (geraspt) 100 gram
- Knoflook 4 tenen
- Kippenbouillonblokjes 2 stuks
- Basilicum 10 -20 blaadjes
- Zout en peper naar smaak
- Zoetstof naar smaak
Bereidingswijze
- Zet een pan met een laagje kokend water op het vuur.
- Snij de tomaten in kleine stukjes en doe ze in de pan.
- Wanneer de tomaten voor 10 minuten hebben gekookt.
- Doe dan alle resterende ingrediënten, behalve de parmezaanse kaas in de pan.
- Even de blender er doorheen en je kan de soep opscheppen.
- Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de kaas te verdelen over de kommen met soep.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 165
Eiwit: 12 gram
Koolhydraten: 13 gram
Vetten: 8,5 gram
Vezels: 3,5 gram
“Te weinig eiwit per portie? Voeg nog wat extra parmezaanse kaas, kipreepjes of rundergehaktballetjes toe.”