Ceviche van zalm met avocado
Inhoudsopgave
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 min.
Ceviche is een Zuid Amerikaans gerecht van rauwe vis met een heerlijke marinade.
De traditionele ceviche wordt met witvis gemaakt (meestal kabeljauw), maar een ceviche van zalm doet zeker niet ten onder en is ook nog eens rijk aan omega-3 vetzuren. Deze ceviche heeft een kleine Aziatische twist!
Ingrediënten
- Verse zalm 200 gram
- Avocado 1 stuk
- Komkommer 1/3e
- Kleine rode ui 1 stuk
- Tomaat 1 stuk
- Rode peper 1 stuk
- Zonnebloem- of olijfolie 1 el.
- Low sodium sojasaus 1,5 el.
- Bruine suiker 1,5 el.
- Limoen- of citroensap 4-5 el.
- Limoenzest van 1 limoen
- Koriander naar smaak
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Begin met het fijnsnijden van de rode peper en meng deze met de rest van de ingrediënten van de dressing in een klein bakje. Zet het vervolgens weg in de koelkast;
- Snij de verse zalm in kleine blokjes. Wanneer je gerookte zalm gebruikt is het handiger om de plakken intact te houden. Zet ook de zalm even weg in de koelkast;
- Vervolgens snij je de avocado, tomaat, komkommer en rode ui. Meng ze door elkaar in een klein bakje;
- Voeg de zalm toe aan de mix van groenten en meng door elkaar;
- Serveer met de dressing en eventueel wat licht geroosterd brood.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 439
Eiwit: 24 gram
Koolhydraten: 12 gram
Vetten: 32 gram
Vezels: 4,5 gram
“Als je voor een verse zalmfilet gaat in plaats van gerookte zorg dan dat deze zo vers mogelijk is en haal de zalm bij voorkeur bij de visboer.”