Carrot cake
Inhoudsopgave
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
‘Een super gezonde & vitaminerijke cake’, dat is natuurlijke onzin, maar deze cake is wel een stuk gezonder dan de reguliere carrot cake.
De cake bevat veel vezels (door het gebruik van Cannellini bonen), heeft bijna 25 gram eiwit per portie en het mooiste is: de cake smaakt heerlijk!
Ingrediënten voor de cake
- Cannellinibonen 125 gram
- Vanille proteïne poeder 30 gram
- Havervlokken 25 gram
- Ei 1 stuk
- Magere kwark 150 gram
- Rozijnen 25 gram
- Wortel 75 gram
- Bakpoeder 5 gram
- Kaneel 5 gram
- Koek en speculaaskruiden 5-10 gram
- Zoetstof naar smaak
- Snufje zout
Ingrediënten voor de frosting
- Philadelphia light 100 gram
- Vanille proteïne poeder 30 gram
- Vanille aroma/extract 5 gram
- Wortel 25 gram
- Zoetstof naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden;
- Spray de bakvorm in met een bakspray;
- Doe alle ingrediënten voor de cake, behalve de wortel en de rozijnen in een keukenmachine;
- Maal net zolang tot dat het een glad mengsel is;
- Rasp ondertussen de wortels;
- Wanneer alles goed gemengd is, meng je de geraspte wortels (laat 25 gram over voor de garnering) en de rozijnen met de hand er door heen.
- Doe het mengsel van de carrot cake in de bakvorm en zet ‘m in de oven voor ongeveer 25-35 minuten (verschilt per oven & bakvorm). Als je er een satéprikker inprikt mag er geen bakmengsel meer aankleven;
- Terwijl de carrot cake in de oven staat maak je de frosting;
- Meng alle ingrediënten voor de frosting, behalve de 25 gram geraspte wortel door elkaar en zet het in de koelkast;
- Wanneer de carrot klaar en volledig is afgekoeld smeer je de frosting over de cake. Gebruik de 25 gram geraspte wortel als garnering en zet de cake voor een paar uur in koelkast.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 242
Eiwit: 23 gram
Koolhydraten: 21,5 gram
Vetten: 6,5 gram
Vezels: 4,5 gram
“Garneer de cake met gehakte walnoten voor een lekkere bite.”