Carrot Cake kwark
Inhoudsopgave
Porties: 1
Bereidingstijd: 15 min.
Carrot Cake is één van de meest geliefde taarten op dit moment. Maar zo’n heerlijk stuk cake bevat veel calorieën. Niet handig om op regelmatige basis te eten als je op jouw calorie-inname wilt letten.
Aangezien veel sporters op dagelijkse basis kwark eten, hebben wij het perfecte recept voor je. Dit recept komt in de buurt van een carrot cake, maar is veel makkelijker om te maken, zit bomvol eiwitten en is een stuk calorie-armer.
Ideaal om na je training te eten als PWO maaltijd of als een goed vullend ontbijt.
Ingrediënten
- Kwark 250 gram
- Wortels 100 gram
- Peijnenburg ontbijtkoek zero of lower kcal 2 plakjes
- Rozijnen 10 gram
- Vanille Flav Drop of extract 1 tl
- Kaneel 1 á 2 tl
- Koek en speculaaskruiden 1 á 2 tl
Bereidingswijze
- Rasp de wortels of gebruik Julienne wortels;
- Meng de kwark, vanille en de kruiden door elkaar;
- Vervolgens meng je de wortels en de rozijnen er doorheen;
- Pak een kommetje en plaats twee plakjes ontbijtkoek op de bodem;
- Schep de kwark er overheen;
- Garneer het geheel met wat wortels.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 316
Eiwit: 30 gram
Koolhydraten: 43,5 gram
Vetten: 1,5gram
Vezels: 13 gram
“Nog calorieën over? Voeg dan wat gehakte walnoten toe”