Banana pancakes
Inhoudsopgave
Porties: 2
Bereidingstijd: 30min.
Deze gezonde variant van pannenkoeken is ontzettend lekker en ideaal voor als je een gluten- of lactose-intolerantie hebt. Je kan vol op variëren met de garnering. Denk aan: stukjes noot, (gezoete) kwark of Skyr en vers fruit
Ingrediënten
- Eieren 4 stuks
- Banaan 2 stuks
- Bakpoeder 1 tl
- Kaneel 2 tl
- Zoetstof, Flavdrops of vanille aroma naar smaak
Bereidingswijze
- Prak een banaan goed fijn in een kommetje;
- Voeg daar de eieren, kaneel en het bakpoeder aan toe;
- Meng het tot een egale massa en je kan aan de slag om de pannenkoeken te gaan bakken;
- Verhit in een koekenpan een beetje olie, roomboter of gebruik een PAM cooking spray;
- Bak de pannenkoekjes aan beide kanten bruin, maar zorg ervoor dat je het vuur niet te hoog zet want ze verbranden sneller dan normale;
- Idealiter maak je de pannenkoeken wat kleiner, want die draai je gemakkelijk om.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 303
Eiwit: 18 gram
Koolhydraten: 29 gram
Vetten: 14 gram
Vezels: 3 gram
“Te weinig eiwit per portie? Voeg dan nog wat vanille proteïne poeder toe.”