Recept banana pancakes
Recepten 1 minuten leestijd

Banana pancakes

 

Porties: 2  
Bereidingstijd: 30min.

Deze gezonde variant van pannenkoeken is ontzettend lekker en ideaal voor als je een gluten- of lactose-intolerantie hebt. Je kan vol op variëren met de garnering. Denk aan: stukjes noot, (gezoete) kwark of Skyr en vers fruit

Ingrediënten

  • Eieren 4 stuks
  • Banaan 2 stuks
  • Bakpoeder 1 tl
  • Kaneel 2 tl
  • Zoetstof, Flavdrops of vanille aroma naar smaak

Bereidingswijze

  1. Prak een banaan goed fijn in een kommetje;
  2. Voeg daar de eieren, kaneel en het bakpoeder aan toe;
  3. Meng het tot een egale massa en je kan aan de slag om de pannenkoeken te gaan bakken;
  4. Verhit in een koekenpan een beetje olie, roomboter of gebruik een PAM cooking spray;
  5. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten bruin, maar zorg ervoor dat je het vuur niet te hoog zet want ze verbranden sneller dan normale;
  6. Idealiter maak je de pannenkoeken wat kleiner, want die draai je gemakkelijk om.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 303
Eiwit: 18 gram
Koolhydraten: 29 gram
Vetten: 14 gram
Vezels: 3 gram

“Te weinig eiwit per portie? Voeg dan nog wat vanille proteïne poeder toe.”
Olaf

Eigenaar

Als oprichter van Kaput Fit is Olaf verantwoordelijk voor de koers en identiteit van de gym. Hij zorgt dat het team werkt vanuit een heldere visie en een sterke gezamenlijke cultuur. Met zijn achtergrond als ondernemer stuurt hij aan op groei, strategische ontwikkeling en de sociale media. Olaf is niet meer actief als trainer, maar nog altijd nauw betrokken bij alles wat Kaput Fit bijzonder maakt. Zelf traint hij nog altijd fanatiek – onder andere Hyrox – en op zaterdag zet hij vaak een SIM (Strength in Movement-circuit) neer waar leden bij kunnen aanhaken voor een extra uitdaging. Met zijn energie en enthousiasme weet hij het team steeds opnieuw te inspireren en uit te dagen. Kom je trainen? Dan voel je zijn visie overal terug.