Recept banana pancakes
Recepten 1 minuten leestijd

Banana pancakes

 

Porties: 2  
Bereidingstijd: 30min.

Deze gezonde variant van pannenkoeken is ontzettend lekker en ideaal voor als je een gluten- of lactose-intolerantie hebt. Je kan vol op variëren met de garnering. Denk aan: stukjes noot, (gezoete) kwark of Skyr en vers fruit

Ingrediënten

  • Eieren 4 stuks
  • Banaan 2 stuks
  • Bakpoeder 1 tl
  • Kaneel 2 tl
  • Zoetstof, Flavdrops of vanille aroma naar smaak

Bereidingswijze

  1. Prak een banaan goed fijn in een kommetje;
  2. Voeg daar de eieren, kaneel en het bakpoeder aan toe;
  3. Meng het tot een egale massa en je kan aan de slag om de pannenkoeken te gaan bakken;
  4. Verhit in een koekenpan een beetje olie, roomboter of gebruik een PAM cooking spray;
  5. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten bruin, maar zorg ervoor dat je het vuur niet te hoog zet want ze verbranden sneller dan normale;
  6. Idealiter maak je de pannenkoeken wat kleiner, want die draai je gemakkelijk om.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 303
Eiwit: 18 gram
Koolhydraten: 29 gram
Vetten: 14 gram
Vezels: 3 gram

“Te weinig eiwit per portie? Voeg dan nog wat vanille proteïne poeder toe.”
Kaput Fit coach Olaf van Wijk Olaf

Eigenaar | Personal Coach

Zorgt ervoor dat het hele team vanuit dezelfde wetenschappelijke basis en visie werkt. Met zijn gestructureerde aanpak coacht hij zijn cliënten naar de best mogelijke resultaten. Door zijn jarenlange ervaring als ondernemer richt hij zich voornamelijk op het helpen van zakelijke professionals om fitter te worden en daardoor hun prestaties te verbeteren in een veeleisende werkomgeving

Mail Olaf